Vanhaezebrouck in de penarie? Dat was ook het probleem bij AA Gent

  Vanhaezebrouck in de penarie? "Dat was ook het probleem bij AA Gent"

  maandag 23 oktober 2017 om 20:15

  Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste competitienederlaag moeten slikken tegen Racing Genk, de Limburgers kwamen winnen met 0-1. Jacky Mathijssen is niet verbaasd: hij vindt dat Vanhaezebrouck stilaan iets anders mag verzinnen.

  Mathijssen weet dat Vanhaezebrouck een probleem heeft. "De tegenstander heeft het systeem van Hein al lang door. Dat was ook het probleem bij AA Gent, samen met een beetje minder persoonlijke kwaliteiten. Als het systeem de hoofdoorzaak is van het succes, dan is dat altijd tijdelijk. Hij moet nog een keer uit de hoek komen met iets nieuws, zodanig dat hij in een aantal wedstrijden iets kan bovenhalen waarmee hij verrast. Daar zit ik al heel lang op te wachten", vertelt hij in VISTA.

  Mathijssen snapt dan ook niet dat Vanhaezebrouck weer een Belgische ploeg kiest. "Dat was de reden waarom ik altijd zei: Hein, ga toch alsjeblief naar het buitenland. Laat dit liggen en pak in het buitenland uit met hetgeen waar je goed in bent. Daar kun je de mensen weer verrassen. Maar hij gaat een oplossing vinden, het is iemand die veel kwaliteiten heeft. En als je meer individuele kwaliteiten hebt kan je ook winnen zonder dat het systeem een meerwaarde is."

  Het is voor Mathijssen sowieso vreemd dat Weiler zo snel ontslagen is. "Dat ligt aan de perceptie, daar heb ik het soms niet gemakkelijk mee. Hoe je mensen benadert in de uitoefening van hun job. Die mens heeft hier ook kampioen gespeeld. Niet met het voetbal waar Anderlecht voor staat, maar dan moet je op het moment dat hij kampioen speelt zeggen: bedankt, maar het is hier afgesloten. Dan stuur je iemand op een heel andere manier weg dan nu, want nu heb je de valse schijn nog hooggehouden."

  Plaats een reactie

  Carloske +154
  maandag 23 oktober 2017 om 20:44
  Ik denk dat 'Hugo' Jacky Mathijssen de laatste is die commentaar MAG geven.
  Wat heeft dit heerschap bewezen in zijn trainerscarriere? OMG.
  Vind ik leuk
  maandag 23 oktober 2017 om 20:46
  Aldus een topcoach pfff.
  Vind ik leuk
  Toca +33482
  maandag 23 oktober 2017 om 20:49
  Mathijssen heeft nooit een systeem gehad.
  Alhoewel , wel hoe verdien ik geld met snel ontslag. Dat heeft wel gewerkt natuurlijk.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Vanhaezebrouck in de penarie? "Dat was ook het probleem bij AA Gent"