Blamage na Club - Antwerp: 'Rellen waren één groot misverstand'

Blamage na Club - Antwerp: 'Rellen waren één groot misverstand'

23-10-2017 18:34
6

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp schopten een honderdtal hooligans in de straten rond het stadion. Naar verluidt kregen supporters van ADO Den Haag (een bevriende ploeg van Club Brugge) het aan de stok met Antwerp-supporters. Dat blijkt uiteindelijk één groot misverstand geweest te zijn.

"De jongens van Den Haag hadden zich vergist van tegenstander", zegt een kenner van het hooliganisme in De Wereld Vandaag. "Ze dachten dat de vrienden van Antwerp, Willem II dus, zich in een café bevonden. Maar ze hebben verkeerdelijk een supporterscafé van Club aangepakt. Ze zijn dus onderling slaags geraakt."

De Brugse supporters waren ook niet alleen. Zo kregen ze 'hulp' van andere clubs, waaronder een pak uit het buitenland. "Buitenlandse supporters die komen meevechten zijn helemaal geen nieuw fenomeen", klinkt het. "Alle clubs in België hebben contacten in het buitenland, vooral Nederland."

"Zo is Club verbonden met ADO Den Haag, Anderlecht met Ajax en Antwerp met Willem II. Maar toen ik zag met wie Club zich voor de verhoopte veldslag versterkt had... Hallucinant! Er waren tachtig mannen van Den Haag, dertig uit Rijsel, zestien van Beerschot Wilrijk, vijf uit York in Engeland en tien uit Ljubljana in Slovenië. In hooligankringen weten ze al langer wie in welke kringen vecht. Die helpen mekaar dan bij risicomatchen."

Lees ook: Beelden duiken op: hooligans gooien verkeersborden naar politie na Club - Antwerp
Lees ook: Pijnlijk: Brugse rolstoelpatiënt verliest vervoer door hooligans na Club - Antwerp