Waasland-Beveren ontvangt pluim, Anderlecht en Essevee krijgen stof tot nadenken

Waasland-Beveren ontvangt pluim, Anderlecht en Essevee krijgen stof tot nadenken

23-10-2017 15:48
6

Waasland-Beveren zorgde zondag nog maar eens voor spektakel door met 2-5 te gaan winnen op het veld van Zulte Waregem. Peter Vandenbempt heeft ook complimenten over voor Philippe Clement en zijn ploeg. 

''Ik wil een welverdiend open doekje geven aan Waasland-Beveren en Philippe Clement, die toch pas aan zijn eerste maanden als hoofdcoach in de hoogste klasse bezig is. 2-5 bij Zulte Waregem is niet mis, maar achteraan bij Zulte Waregem hadden ze ook wel een paar verdwaalde sinterklazen lopen'', is Vandenbempt op Radio 1 ook kritisch op de blundere defensie van Essevee.

De radioman was nog niet klaar met het geven van complimenten aan de nummer acht uit de stand. ''Waasland-Beveren brengt altijd positief en aanvallend voetbal met een bekoorlijke driehoek op het middenveld. De bal gaat goed rond, ze hebben een duidelijk idee. Het is een fris geluid in eerste klasse.''

Vandenbempt gaf naast Zulte Waregem ook Anderlecht nog wat stof tot nadenken. ''Twee huurlingen van Anderlecht speelden ook een hoofdrol bij Waasland-Beveren. Roef tussen de palen en ook Thelin in de spits. Hij maakte 4 goals en zit nu aan 7 in totaal, dat zijn er meer dan de drie diepe spitsen van Anderlecht samen'', wijst hij op pijnlijke cijfers voor RSCA.