Foket staat voor rentree: ''Die transfer en alles daarrond kon me niet schelen''

Foket staat voor rentree: ''Die transfer en alles daarrond kon me niet schelen''

23-10-2017 15:35
1

Thomas Foket staat voor zijn rentree bij AA Gent, nadat hij maandenlang out was met met ernstige hartproblemen. Foket bevestigt dat het geen gemakkelijke tijden zijn geweest, maar volgens de hoofdpersoon is het achteraf allemaal nog meegevallen.

Foket stond deze zomer op de drempel van een miljoenentransfer naar de Serie A. Tijdens zijn medische testen bij Atalanta Bergamo werden er problemen vastgesteld, waardoor de deal in het water viel. De Rode Duivel had echter goede hoop dat hij alsnog een mooie transfer kon maken. "Nu, ik wist wel dat Italië erg zwart-wit was op dat vlak. Ik dacht gewoon verder te gaan in Gent of een andere ploeg te zoeken'', doet Foket zijn verhaal op een persconferentie.

Hij kreeg echter een harde klap te verwerken. ''Maar dan deed ik die testen in België opnieuw en kreeg ik een telefoontje van de dokter: 'Je kan niet meer aan topsport doen.' Dat was wel het zwaarste moment dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Gewoon de kans dat ik nooit meer kon voetballen. Die transfer en alles daarrond konden me niet schelen, ik wilde bij wijze van spreken gewoon bij Dilbeek nog matchen kunnen spelen."

De rechtsback van Gent kon begin juli gelukkig al onder het mes. ''Toen was ik al opgelucht. Uiteindelijk ben ik een week later geopereerd en nu ben ik al terug. Dus op zich veel commotie voor niets. Ik denk bijvoorbeeld dat een kruisband afscheuren veel erger is dan wat ik meegemaakt heb'', aldus Foket. Yves Vanderhaeghe nam Foket tegen KV Kortrijk (1-1) voor het eerst weer bij de selectie, maar uiteindelijk moest Foket de match toch op de tribune volgen.