Vanhaezebrouck krijgt geen bijval: ''Zijn uitspraak is een giller''

Vanhaezebrouck krijgt geen bijval: ''Zijn uitspraak is een giller''

23-10-2017 15:10
4

François Colin heeft een scherpe pen en blikt iedere maandag terug op het afgelopen weekend. Uiteraard kon ook hij niet om de nederlaag van Anderlecht heen. 

Colin vond alle lof na de eerste twee optredens onder Vanhaezbrouck overdreven. ''Hein Vanhaezebrouck moet zich niet geviseerd voelen, maar hij krijgt de laatste tijd zoveel lof dat iemand hem af en toe terug op aarde moet zetten'', klinkt het op De Witte Duivel.

De journalist is daarnaast van mening dat de Anderlecht-coach eerder al een belachelijke uitspraak deed. ''Zijn uitspraak dat dit de moeilijkste competitie van Europa is, is een giller. Hein baseerde zich op het feit dat in de meeste landen de topploegen met veel meer punten eindigen. Je zou net zo goed kunnen concluderen dat onze topploegen pover presteren in vergelijking met het buitenland'', aldus Colin.

Hij vervolgt: ''In heel Europa en vooral in de Europese bekers zien we dat hoe rijker de topploegen worden hoe groter de verschillen worden. Bij ons is dat niet het geval en wint iedereen tegen iedereen, ondanks het feit dat de budgetten sowieso al ver uit elkaar liggen en Anderlecht, Club Brugge en AA Gent de jongste jaren meer dan 15 miljoen overhielden van de Champions League.''

Lees ook: Hein krijgt flinke sneer: "Beste trainer ter wereld werd afgetroefd"