Anderlecht moet UEFA-boete ophoesten na sfeeractie van supporters

Anderlecht moet UEFA-boete ophoesten na sfeeractie van supporters

23-10-2017 15:00
2

Anderlecht ging op 12 september met 3-0 onderuit bij grootmacht Bayern München. De zware openingsmatch in de Champions League heeft echter nog een staartje gekregen voor de Brusselaars. Anderlecht heeft namelijk een boete ontvangen van de UEFA.

Sporza meldt maandag dat Anderlecht een boete toegestuurd heeft gekregen van de Europese voetbalbond. Heel wat fans van paars-wit trokken vorige maand mee naar Duitsland om hun geliefde club aan te moedigen. De harde kern stak daarbij vuurwerk af in het bezoekersvak. Bij de UEFA zien ze dat niet graag en dus moet Anderlecht 7.000 euro betalen.

De boete van Anderlecht valt echter nog mee in vergelijking met de geldstraffen voor de opponenten uit Groep B. Zo heeft Celtic een boete van 10.000 euro opgelegd gekregen, omdat een fan het veld opstormen om PSG-ster Kylian Mbappé te trappen. Vorige week kregen de Fransen zelf een boete van liefst 40.000 euro, omdat de supporters tegen Bayern (3-0) vuurwerk afstaken en de trappen in het Parc des Princes blokkeerden.