Hein krijgt flinke sneer: Beste trainer ter wereld werd afgetroefd

Hein krijgt flinke sneer: "Beste trainer ter wereld werd afgetroefd"

23-10-2017 13:17
7

Anderlecht is nog altijd niet genezen, zo bleek wel uit de 0-1 tegen Racing Genk. Er is nog aardig wat werk aan de winkel en de hoerastemming was voorbarig. François Colin zag zondag dat Hein Vanhaezebrouck ook al eens tactisch in de fout kan gaan.

De euforie rond Vanhaezebrouck kwam er wel erg snel. "De winst vorige week bij KV Mechelen en de pandoering tegen Paris Saint-Germain leidde tot analyses waarin de wens vader van de gedachte was. Hein had een mirakel verricht. Anderlecht was weer Anderlecht. Helaas, Hein is ook maar een mens en zeker geen tovenaar', staat te lezen bij De Witte Duivel.

Erg is dat niet: het is onmogelijk om op zo'n korte tijd een invloed te hebben. "Na twee dagen of twee weken kan geen enkele coach een zwalpende ploeg weer op de rails krijgen. Niet Hein, niet Yves. Niemand. AA Gent voetbalt nogal altijd dramatisch en Anderlecht ging in eigen stadion onderuit. Een verrassing? Niet echt."

Anderlecht heeft nu wel het balbezit, maar doet er niets mee. "Anderlecht had voortdurend de bal, maar het aanvalsspel was zo steriel als een operatiezaal in een ziekenhuis. Een matig maar goed georganiseerd en gepositioneerd Genk haalde het niet onverdiend. Albert Stuivenberg troefde Hein tactisch af en de beste trainer van het land (en van de wereld, volgens sommigen) moet dringend zijn spelers op hun beste plaats zetten. Een goede Leander Dendoncker is onmisbaar op het middenveld en achterin gaat hij zijn topvorm niet terugvinden."