Antwerp door de mangel gehaald: Cynisch en sarcastich, net als hun coach

Antwerp door de mangel gehaald: "Cynisch en sarcastich, net als hun coach"

23-10-2017 12:22
5

Antwerp is één van de revelaties van dit seizoen, het staat als promovendus zowaar in de top zes. Toch kan dat op weinig respect rekenen bij Peter Vandenbempt van Sporza. Daarvoor is het net iets te veel anti-voetbal.

Tegen Club Brugge pakte Antwerp weer uit met het klassieke recept. "Club voetbalde gisteren heel matig, maar dat had vooral te maken met de manier waarop Antwerp speelde. Het verstaat de kunst om een tegenstander slecht te doen spelen door een zeer viriele aanpak met ouderwetse mandekking en grote collectieve defensieve discipline. Het was een barslechte match, een gevecht, maar ook dat kan Club dan winnen."

Vandenbempt vindt het jammer dat coach Laszlo Bölöni resoluut voor de loopgraven kiest. "Antwerp kan overigens ook wel echt goed voetballen. Dat bleek op het einde van de wedstrijd. Maar Bölöni laat zijn team vaker spelen zoals hij zichzelf ook meent te moeten gedragen voor en na de wedstrijd en langs de lijn: cynisch en sarcastisch. Dat is jammer. Maar bij Club Brugge vonden ze Antwerp wel de lastigste ploeg tot nu toe en dat is toch een mooi compliment."