Zij zijn geen concurrent voor Club Brugge, dat is nu wel duidelijk

"Zij zijn geen concurrent voor Club Brugge, dat is nu wel duidelijk"

23-10-2017 12:08
5

Club Brugge is aan het seizoen begonnen met een 30 op 33, afschrikwekkende cijfers voor de tegenstand. Aimé Anthuenis ziet niet meteen een concurrent opstaan die het Club moeilijk kan maken.

Club verloor wel van Moeskroen, maar won zijn tien andere wedstrijden. Een heel straffe prestatie. "Club Brugge graait rustig elke week de drie punten mee. Het speelde tegen Antwerp misschien een van zijn minste matchen van het seizoen. Maar waar andere ploegen bij een mindere match vaak op een draw of nederlaag terugvallen, wint Club wel. Dat is een kunst. Het loopt zo steeds verder uit", klinkt het bij De Zondag.

Het is inmiddels met een vergrootglas zoeken naar rivalen voor Club. "Ik verwacht dat de stand aan Nieuwjaar wel min of meer op zijn plooi zal vallen, wat betreft de top zes, maar Club zal helemaal los op kop staan. Een ploeg of acht zal op een hoopje achtervolgen."

De kleinere clubs beginnen stilaan ook weg te zakken. "Een ploeg als Charleroi wordt niet de grote concurrent van Club, dat is na nieuw puntenverlies wel duidelijk. Ook Zulte Waregem zit in een slechte periode. Verklaren kun je dat niet, het overkomt elke ploeg wel eens. Standard is ondertussen bezig aan een remonte en speelt volop mee voor Play-Off 1."