Laat ons heel duidelijk zijn: Antwerp had hier niets mee te maken

"Laat ons heel duidelijk zijn: Antwerp had hier niets mee te maken"

23-10-2017 11:25
4

Wat veel mensen vreesden is ook gebeurd: Club Brugge - Antwerp is uitgedraaid op rellen. Opvallend is echter dat heel wat vechtersbazen waren afgereisd vanuit Nederland. Volgens Radio 2 hielden de supporters van Antwerp zich afzijdig.

Carl Berteele, die de match in het oog heeft gehouden, maakt duidelijk dat de Antwerp-fans hier geen schuld treffen. Het waren vooral van fans van ADO Den Haag en Willem II die het vuurtje hebben opgepookt.

"ADO Den Haag is de zusterclub van Club Brugge. De supporters van ADO komen wel vaker naar matchen van Blauw-Zwart kijken. Maar blijkbaar zijn velen met valse tickets het stadion binnengeraakt. Dat betekent natuurlijk ook dat er rond het stadion heel veel van die Nederlandse supporters aanwezig waren."

De rellen zijn slecht voor de reputatie van Antwerp, maar het Stamnummer 1 was zelf niet betrokken. "Het was waarschijnlijk ook al van het begin hun bedoeling om amok te maken. Zeker gezien de harde reputatie van de Antwerpse aanhang. Maar, laat dat heel duidelijk zijn, die hebben niets met die rellen te maken."