Heeft AA Gent zware blunder gemaakt? 'Dat is veel te weinig'

Heeft AA Gent zware blunder gemaakt? 'Dat is veel te weinig'

23-10-2017 10:55
6

AA Gent heeft ook op Kortrijk niet kunnen winnen, het bleef steken op 1-1. Gent had 74 procent balbezit, maar nauwelijks doelkansen. Het Laatste Nieuws snapt ook waarom.

Wat AA Gent nu heel erg mist is een targetspits die naam waardig. "AA Gent beschikte de voorbije jaren steeds over een targetspits, die paste in een dominante manier van voetballen. Laurent Depoitre was een ideaal aanspeelpunt, maar ook Kalifa Coulibaly paste uitstekend bij een ploeg die veel de bal heeft. De Malinees voetbalde soms wat hoekig, maar was wel aanwezig in de box en maakte vorig seizoen nog acht goals in de competitie en negen in Europa", zo staat te lezen.

De huidige spitsen zijn helemaal niet dominant in de box. "Noch Sylla, noch Yaremchuk speelt graag met de rug naar de goal. En laat net dat hetgene zijn wat een dominant voetballende ploeg nodig heeft: een sterke targetspits, die de bal met de rug naar de goal kan bijhouden of afleggen, die duels kan aangaan in de box en die in de lucht voor gevaar kan zorgen bij flankvoorzetten. Uitgerekend kwaliteiten die Yaremchuk en Sylla niét hebben."

Gent heeft snel een extra aanvaller nodig. "In afwachting van een nieuwe, sterke centrumspits, mag Yves Vanderhaeghe op zoek naar oplossingen om de doelpuntenproductie van de Buffalo's op te krikken. Dat daar nood aan is, wordt alleen maar bevestigd door de cijfers van Yaremchuk en Sylla. De Oekraïner scoorde nog niet in 242 speelminuten, de Senegalees één keer in 589 competitieminuten. Beker- en Europees voetbal meegeteld, blijft Sylla steken op één goal in 778 minuten. Dat is veel te weinig, zeker in een dominante ploeg."