Ex-ref Gumienny velt oordeel over Teodorczyk: De enige juiste beslissing

Ex-ref Gumienny velt oordeel over Teodorczyk: "De enige juiste beslissing"

23-10-2017 10:26
17

Racing Genk kon zondag stunten door Anderlecht te verslaan met 0-1, maar tijdens de wedstrijd was er wel commotie over een natrap van Lukasz Teodorczyk. Ref Bart Vertenten gaf hem geel, maar had dat geen rood moeten zijn?

Serge Gumienny, scheidsrechter op rust, vindt duidelijk van wel. "Dat was een dikke, rode kaart voor Teodorczyk. Hij trapte zuiver na, er kon geen discussie over zijn", zo vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Gumienny vindt het bijzonder vreemd dat Vertenten wel een gele kaart trok. "Vertenten had gewoon rood moeten trekken, dat zag heel België. De scheidsrechter gaat hier dus in de fout, hij is hoofdverantwoordelijke. De lijnrechter had ook beter geconcentreerd moeten zijn en Vertenten helpen, want hij zag het ook duidelijk. Dat is net het vreemde: volgens mij hebben ze de fase allebei gezien, want Vertenten trok geel. Moeilijk te begrijpen."

Gumienny hoopt dat de Poolse international zijn straf niet gaat ontlopen. "De reviewcommissie moet hier gewoon ingrijpen en de speler toch nog schorsen, dat is de enige juiste beslissing."