Mulder verrast na Anderlecht - Genk: Hij was beste man op het veld

Mulder verrast na Anderlecht - Genk: "Hij was beste man op het veld"

23-10-2017 10:00

Anderlecht - Genk liep af op een sisser voor de thuisploeg, Genk kwam winnen met 0-1. Het doelpunt was van Joseph Aidoo. Jan Mulder vindt de verdediger technisch enorm beperkt, maar toch was hij de beste man in deze topper.

Mulder ziet dat Aidoo duidelijke gebreken heeft. "Van de twee Belgische topwedstrijden, Club Brugge-FC Antwerp en Anderlecht-Racing Genk, herinner ik me Aidoo. Hij kan niet zo goed voetballen. Een bal wegtrappen: moeilijke opdracht. Waar moet je het standbeen zetten? Hoe zwaai je het andere been achteruit zonder om te vallen? Welk lichaamsdeel bepaalt de richting en snelheid van de bal?", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Toch leverde Aidoo een enorme bijdrage, en niet alleen door zijn goal. "Aidoo was de beste man van het veld. Hij was overal. Zijn beperkte technische middelen compenseerde Aidoo met een bewonderenswaardige fysieke inzet van een Grieks-Romeinse worstelaar, zonder over de schreef te gaan. Het duwtje dat zijn winnende treffer voorafging was professioneel en volkomen begrijpelijk in de buurt van de slappelingen in de verdediging van paars-wit."

Bij Anderlecht waren er geen uitblinkers te bekennen. "Aidoo, hij denderde voort. Onwillekeurig gingen je ogen naar Kums en Hanni. Oude mannen, stijve spieren, roestige gewrichten. Het krakkemikkige zaakje kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn. In het Astridpark. Hein!"