OFFICIEEL: KV Mechelen bevestigt ontslag van Ferrera

OFFICIEEL: KV Mechelen bevestigt ontslag van Ferrera

23-10-2017 09:46
9

Yannick Ferrera is niet langer coach van KV Mechelen. De trainer werd ontslagen na de slechte resultaten dit seizoen. Dat bevestigde KV Mechelen via de officiële kanalen.

Het bestuur van Malinwa heeft na de pijnlijke 4-1 nederlaag in en tegen Eupen besloten om de samenwerking met Ferrera stop te zetten. KV Mechelen pakte dit seizoen amper een 8 op 33. Voor KV Mechelen het signaal om in te grijpen. "We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten", reageerde voorzitter Johan Timmermans.

"De wedstrijd in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten", klinkt het op de officiële website. "We hebben vorig seizoen met Yannick Ferrera een ongelofelijke strijd geleverd voor Play-Off 1, waarvoor we hem ook dankbaar zijn. We betreuren dan ook dat we de samenwerking met Yannick moeten stopzetten."

"Zoiets zijn we als club niet gewend te doen. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid. Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten", besluit hij. Assistenten Tom Caluwé, Sven Swinnen en doelmannentrainer Jugoslav Lazic nemen voorlopig de trainingen over.

No Poll