Komt Teo ervan af zonder straf? 'Reviewcommissie is stille dood aan het sterven'

Komt Teo ervan af zonder straf? 'Reviewcommissie is stille dood aan het sterven'

23-10-2017 09:19
8

De Reviewcommissie lijkt na de wedstrijden van het afgelopen weekend weer wat werk voor de boeg te hebben. Zo trapte Lukasz Teodorczyk na, was er de harde tackle van Sofiane Hanni en was er ook een reactie van Obbi Oularé. Of komen ze er vanaf zonder schorsing?

Zo ziet Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, dat de Reviewcommissie dit seizoen amper heeft ingegrepen. Er waren nochtans al heel wat acties die bestraft konden worden. 'De  Reviewcommissie lijkt een stille dood te sterven', schrijft hij.

'De commissie die erop gericht is (of was?) het recht te laten zegevieren, onderzocht de vorige tien speeldagen zestien spelfases en bestrafte geen enkele speler na het rustig bekijken van de videobeelden. Alsof alle vuile fouten nu keurig werden bestraft. Na de stevige kritiek die de reviewcommissie vorig seizoen binnen de eigen Pro League kreeg, is hen daar de angst om het hart geslagen. Benieuwd hoe ze na dit weekend reageert.'

De kans lijkt groot dat minstens Teodorczyk toch moet vrezen voor een schorsing. Hij trapte na en kreeg achteraf ook heel wat kritiek. Enkel bij Anderlecht nam men de Poolse spits nog in bescherming.