Mbappé krijgt prestigieuze prijs en komt in rijtje met Messi en Pogba

Mbappé krijgt prestigieuze prijs en komt in rijtje met Messi en Pogba

23-10-2017 08:44

Kylian Mbappé is uitgeroepen tot Golden Boy 2017. De jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door het Italiaanse Tuttosport, geldt als de jeugdige equivalent van de Ballon d'Or.

In de maandageditie maakt Tuttosport bekend dat Mbappé de Golden Boy is. De achttienjarige aanvaller van Paris Saint-Germain, die dit seizoen wordt gehuurd van AS Monaco en dan voor een slordige 180 miljoen euro definitief de overstap maakt, is volgens journalisten van 25 kranten wereldwijd het grootste talent van 2017.

Mbappé blijft in de prestigieuze verkiezing Ousmane Dembélé (FC Barcelona) en Gabriel Jesus (Manchester City) voor. Zondagavond nam hij de prijs al in ontvangst na het duel tussen Olympique Marseille en PSG (2-2). Vadim Vasilyev en Leonardo Jardim, respectievelijk vice-voorzitter en trainer van AS Monaco, waren daarbij aanwezig.

Mbappé is de opvolger van Renato Sanches en de derde Franse winnaar in vijf jaar tijd, na Anthony Martial (2015) en Paul Pogba (2013). De eerste winnaar ooit was Rafael van der Vaart. Hij kreeg navolging van onder meer Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero en Mario Götze.