Stuivenberg mag zucht van opluchting slaken: 'Hij heeft zijn vel gered'

Stuivenberg mag zucht van opluchting slaken: 'Hij heeft zijn vel gered'

23-10-2017 08:21
1

Albert Stuivenberg was zondagavond ongetwijfeld een gelukkig man. Genk won met het kleinste verschil van Anderlecht, wat hem weer steviger in het zadel zet bij de Limburgers.

De wedstrijd tegen Anderlecht leek de match van de laatste kans te gaan worden voor Stuivenberg. Er moest een resultaat neergezet worden, anders dreigde zijn ontslag. Uiteindelijk vochten zijn spelers zich naar een 0-1 overwinning. Goed nieuws voor Stuivenberg, zo oordeelt Het Laatste Nieuws. 'En zo redde Albert Stuivenberg zijn vel', klinkt het.

'De Nederlander coachte negentig minuten alsof zijn leven ervan afhing. Hij had zijn poppetjes aardig neergezet, met spitsen die ver uit elkaar speelden, met Pozuelo als infiltrerende middenvelder, en met Berge als schaakmeeste.' voor de verdediging'

De krant zag een groot verschil met het Genk van de voorbije weken/maanden. 'Maar vooral, Genk voetbalde met een tactisch realisme dat dit seizoen eerder uitzondering dan regel is. Met altijd 'gáán' bereik je niets in het moderne voetbal. Stuivenberg is vaak té veel 'hart' en té weinig 'ratio'. Dat evenwicht was in het Astridpark perfect', aldus het dagblad.