De hel brak los in Brugge: 'Nederlandse fans raakten binnen met vals ticket'

De hel brak los in Brugge: 'Nederlandse fans raakten binnen met vals ticket'

23-10-2017 06:58
8

Waar men bij de politie van Brugge voor vreesde, is ook gebeurd. Na en tijdens de partij tussen Club Brugge en Antwerp waren er rellen. Vooral na de wedstrijd brak de hel los. Nederlandse supporters van ADO Den Haag konden ravage aanrichten.

Ook tijdens de wedstrijd waren er al wat (kleine) ongeregelheden. Zo raakte inmiddels bekend dat tientallen supporters van ADO Den Haag (waarvan de supporters bevriend zijn met die van Club Brugge) binnen in het stadion raakte met een vals ticket. "Frustrerend gezien de grote middelen die werden ingezet", aldus Dirk Van Nuffel, korpschef van de Brugse politie in Het Nieuwsblad

"Uiteraard hebben wij aan Club Brugge gevraagd hoe dat is kunnen gebeuren. Of het om een organisatorische fout of om een technische bug ging, zal nog moeten blijken", vertelt hij. Meteen na de wedstrijd liep het helemaal fout af.

Tientallen supporters van de Nederlandse club raakten betrokken bij een incident in een café vlak bij het stadion. De Brugse harde kern probeerde hen te helpen. Uiteindelijk kwam het tot een confrontatie met de politie. Er werd met verkeersborden gegooid en een wagen in brand gestoken. De ruiten van enkele auto's sneuvelden. "We hebben in totaal 120 mensen gearresteerd", zegt Van Nuffel.