Spektakel aan de Gaverbeek: Thelin bezorgt Waasland-Beveren zege met vier goals

22-10-2017 21:50
3

Waasland-Beveren heeft zondagavond de laatste wedstrijd van de elfde speeldag gewonnen op het veld van Zulte Waregem met 2-5. Anderlecht-huurling Isaac Kiese Thelin was met vier doelpunten de grote man bij de Waaslanders.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de troepen van Philippe Clement. Na amper zeven minuten scoorde Thelin zijn eerste doelpunt van de avond op aangeven van assistkoning Morioka. Een koude douche voor Essevee, dat meteen probeerde de bakens te verzetten. Toen Olayinka onderuit werd gehaald in de zestien kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans.

Hamalainen twijfelde niet en trapte de elfmeter hard voorbij doelman Roef. De gelijke stand zou echter niet lang op het scorebord staan. Amper een paar minuten na het penaltydoelpunt maakte Thelin zijn tweede doelpunt met een acrobatisch kunstje. Knappe goal van de Zweedse aanvaller.

Zulte Waregem probeerde terug te vechten, maar kon voor de rust niet meer dreigen. Meteen na de pauze mochten de boeken helemaal dicht voor Dury en zijn jongens. De tweede helft was nauwelijks afgetrapt of Thelin had al een derde keer gescoord. Ditmaal profiteert de spits optimaal van een blunder van Baudry.

Toen De Pauw tien minuten later de aansluitingstreffer lukte, leek er weer wat spanning in de wedstrijd te komen, maar de thuisploeg ging meteen nadien weer flateren in de defensie. Ampomah kon dit keer profiteren van een fout van doelman Leali. De veer leek helemaal gebroken bij Essevee, dat vol voor de aanval koos op zoek naar de 3-4.

Het leverde echter niets meer op voor de thuisploeg. Integendeel, in de slotfase strooide Thelin nog wat extra zout in de wonde. De huurling van Anderlecht legde met zijn vierde doelpunt van de avond de 2-5 eindstand vast. Waasland-Beveren klimt dankzij deze zege naar de achtste plaats in het klassement op één punt van Zulte Waregem, dat zevende blijft.