Vanhaezebrouck over kantelmoment: 'Die kans had er altijd in gemoeten'

Vanhaezebrouck over kantelmoment: 'Die kans had er altijd in gemoeten'

22-10-2017 20:52
2

Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn tweede competitiematch bij Anderlecht meteen zijn eerste nederlaag moeten slikken. Paars-wit thuis met 0-1 onderuit tegen KRC Genk, al kon de wereld er helemaal anders uitzien, want de thuisploeg kreeg ook een paar kansen.

"We kregen nog een heel grote kans vanop twee meter", vertelde Vanhaezebrouck na de wedstrijd aan Sporza. "Die had er altijd in gemoeten en dan heb je nog zeven minuten om voor de overwinning te gaan, maar het mocht niet zijn. Er was veel tactisch schuifwerk aan beide kanten en heel weinig kansen. Er was ook niet echt een ploeg die overwicht had, zeker niet in de eerste helft."

"Tijdens de rust hebben we geprobeerd om wat bij te sturen en we kwamen heel goed uit de kleedkamer. Jammer genoeg scoren we dan niet na die schitterende actie, anders waren we vertrokken voor de drie punten. Wie hier op voorsprong kwam, had veel kans om te winnen. Zij scoren heel snel daarna. Dan moesten we achtervolgen en hebben we iets te weinig kwaliteit gebracht."

Vanhaezebrouck heeft dus nog een hoop werk om Anderlecht weer op het goede spoor te krijgen. "Ik heb nog altijd goede dingen gezien, maar het is natuurlijk een spijtig resultaat. We hoopten toch om die goede reeks voort te zetten. We moeten dit nu heel snel verteren en de focus leggen op de volgende wedstrijd", besloot de trainer van Anderlecht.