Tottenham geeft Klopp nog meer stof tot nadenken: Mignolet beleeft zware dag

22-10-2017 19:26
1

Tottenham Hotspur heeft zondag de Engelse topper tegen Liverpool winnend afgesloten. Op Wembley, waar een Premier League-recordaantal van 80,827 toeschouwers aanwezig was, werd het mede door twee goals van Harry Kane 4-1.

Op de overwinning van Tottenham viel weinig af te dingen. De Londenaren waren dodelijk effectief in de aanval, maar werden ook in het zadel geholpen door de verdedigers van Liverpool. Vooral Dejan Lovren maakte er - niet voor het eerst dit seizoen - een potje van.

Na de snelle 1-0 van Kane ging Lovren als een amateur onder de bal door. Kane had vervolgens alle ruimte om de bal af te leveren bij Heung-min Son, die de 2-0 liet aantekenen na twaalf minuten. Mohamed Salah deed vervolgens wat terug met de 2-1, maar in de buurt van de punten kwam Liverpool nooit.

Op slag van rust maakte Tottenham de belangrijke 3-1 via Dele Alli. Vroeg in de tweede helft gooide Kane de Premier League-topper in het slot door Simon Mignolet voor de vierde keer te passeren. Door de overwinning klimt Tottenham naar de derde plek, met vijf punten achterstand op koploper Manchester City. Liverpool is pas de nummer negen in Engeland.