Doelpuntenrijke topper op Het Kiel krijgt geen winnaar; OHL weert aanval af

22-10-2017 18:00

De strijd om de eerste periodetitel blijft ongemeen spannend in de Proxiums League. Beerschot-Wilrijk en Oud-Heverlee Leuven hielden elkaar zondagmiddag op 2-2 in de absolute topper.

Beerschot-Wilrijk en Oud-Heverlee Leuven hadden voor aanvang van het duel beide 22 punten. OHL ging op basis van het duel saldo als leider (+11 om +13) de confrontatie aan. Beerschot opende vanaf minuut één de aanval op de koppositie en werd na 13 minuten al beloond voor een sterke openingsfase. Guillaume François tikte een voorzet alert binnen. OHL herpakte zich, maar kwam nauwelijks tot een grote kans in een verder bitsige eerste helft.

Na rust werd de topper een stuk aantrekkelijker. OHL deed de match in het eerste kwartier na de pauze compleet kantelen. In minuut 54 draaide Mathieu Martens zich knap vrij om vervolgens beheerst raak te schieten. Nauwelijks vier minuten werd het 1-2 dankzij Esteban Casagolda, de man in vorm. De spits stond weer eens op de juiste plaats en scoorde zijn vijfde treffer in vier matchen. Zijn goal was echter niet genoeg voor de drie punten. Erwin Hoffer redde in de eindfase de meubelen voor de thuisploeg door een voorzet van Fessou Placca tot doelpunt te produceren. Het zou bij die 2-2 blijven.

OHL heeft dankzij de remise met nog twee speeldagen te gaan de beste papieren om de eerste periodetitel te winnen. Beerschot-Wilrijk blijft echter in de nek hijgen, terwijl Cercle Brugge (19 punten) en Roeselare (18 punten) ook nog niet helemaal kansloos zijn.