Onrust na Club Brugge - Antwerp, drie veiligheidsmensen gewond

  Onrust na Club Brugge - Antwerp, drie veiligheidsmensen gewond

  zondag 22 oktober 2017 om 17:54

  Op het veld voerden Club Brugge en Antwerp zondag stevig strijd. Helaas ging dat door na de match. Enkele 'fans' probeerden het bezoekersvak te bereiken. De ordediensten deden er alles aan om dat te vermijden. Daarbij vielen er drie slachtoffers, laat Het Laatste Nieuws weten. 

  Fans van het Nederlandse ADO Den Haag zouden aan de basis liggen van de aanval. Eerst daagden zij de supporters van Antwerp uit. Daarna probeerden ze in het vak van de bezoekers te geraken. "De ordediensten zijn daarbij tussenbeide gekomen. Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden", aldus korpschef Dirk Van Nuffel.

  Uiteindelijk slaagden de onruststokers niet in hun opzet. "Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen. De Antwerp-supporters zelf hebben zich relatief rustig gedragen", laat Van Nuffel nog weten. 

  Valse tickets
  Zondag waren er in en rond het Jan Breydelstadion ongeveer 400 agenten aanwezig om alles onder controle te houden. Zij konden alles relatief onder controle houden. Voor de match waren er wel nog problemen met andere fans van ADO Den Haag. Met valse tickets probeerden zij het stadion te betreden. "Zij werden bestuurlijk aangehouden. Onze Nederlandse collega’s zullen op de hoogte gebracht worden", besluit Van Nuffel.

  Lees ook: Bölöni niet tevreden: ""De scheidsrechter was onder de indruk"

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Onrust na Club Brugge - Antwerp, drie veiligheidsmensen gewond