Koeman koerst af op Everton-ontslag: stevige nederlaag op Goodison Park

22-10-2017 16:30

De baan van Ronald Koeman staat ernstig op de tocht. Zondagmiddag was ook Arsenal een maatje te groot voor Everton, dat nog wel op voorsprong kwam: 2-5.

Wayne Rooney zorgde na twaalf minuten voor hoop bij Everton, dat op 23 september voor het laatst een wedstrijd won. De routinier schoot de bal van buiten de zestien in de lange hoek: 0-1. Arsenal gaf vervolgens gas, kreeg kans op kans en moest uiteindelijk tot de veertigste minuut wachten op de gelijkmaker. Nacho Monreal tikte een rebound binnen, nadat doelman Jordan Pickford moest lossen op een schot van Granit Xhaka.

In de tweede helft ging het vervolgens hard. Mesut Özil, die in de eerste helft liefst zes kansen creëerde, kopte de 1-2 binnen, waarna Alexandre Lacazette en Aaron Ramsey de 1-3 en 1-4 maakten. In de blessuretijd vielen nog twee doelpunten: Oumar Niasse (Everton) en Alexis Sanchez (Arsenal) bepaalden de eindstand op 2-5.

Everton eindigde het duel op Goodison Park met tien man door een rode kaart voor Idrissa Gueye. Door de nieuwe nederlaag blijft Everton de nummer zestien van de Premier League met acht punten uit negen duels. Koeman lijkt aan zijn laatste uren bezig als manager van The Toffees.