Ferrera begrijpt supporters, maar: 'Niet het moment om op spelers te schieten'

Ferrera begrijpt supporters, maar: 'Niet het moment om op spelers te schieten'

22-10-2017 14:58

KV Mechelen zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een nieuwe nederlaag op het veld van KAS Eupen (4-1) is de club weggezakt naar de vijftiende plaats in de Jupiler Pro League. Na de wedstrijd lieten de supporters dan ook hun ongenoegen blijken.

Coach Yannick Ferrera begrijpt de ontgoocheling bij de fans, maar hoopt dat ze de spelers gaan blijven steunen. "Dit is niet het moment om op bepaalde spelers te schieten", vertelde Ferrera na de match tegenover Sporza. "We moeten proberen om samen uit deze crisis te geraken. Ik begrijp dat de supporters ontgoocheld zijn. Ze verdienen veel meer dan de voorlaatste plaats. De spelers, de staf, het bestuur en ikzelf, wij zijn ook ontgoocheld."

Malinwa speelde een enorm zwakke eerste helft tegen Eupen en ging uiteindelijk met zware 4-1 cijfers onderuit. "Ik kan jullie niets nieuws vertellen. "We geven opnieuw doelpunten weg. Het is hetzelfde verhaal als de voorbije weken. Er zijn gewoon momenten in de match waarop de spelers niet gefocust zijn. Dan wordt het natuurlijk heel moeilijk. We hebben nog geprobeerd in de tweede helft en kansen gecreëerd, maar we waren niet efficiënt genoeg."

"We zaten niet slecht in de match, maar soms gaat het licht blijkbaar uit. Als de spelers zich focussen op hun taken dan geef je niet zo makkelijk die doelpunten weg. Defensief moeten we harder en steviger zijn. Er is veel werk. Het is goed dat we over drie dagen al een nieuwe kans krijgen. Die kans tegen Lokeren moeten we grijpen."