Waanzinnig verhaal: 'Benitez mag 550 miljoen euro spenderen'

Waanzinnig verhaal: 'Benitez mag 550 miljoen euro spenderen'

22-10-2017 13:15

Amanda Staveley, die met Newcastle United-eigenaar Mike Ashley in onderhandeling is over het kopen van Newcastle United, wil van de formatie uit Noord-Engeland een titelkandidaat. Er ligt in 2018 liefst 550 miljoen euro (!) klaar om in de selectie van The Magpies te pompen. Dat meldt boulevardkrant The Daily Express zondag. 

Qua achterban is Newcastle één van de grootste clubs uit Engeland. Vanwege onrust achter de schermen en veel trainerswisselingen is men er op St. James' Park echter nooit in geslaagd om écht door te stoten naar de top van de Premier League. De afgelopen jaren degradeerde Newcastle zelfs twee keer uit de hoogste divisie van Engeland. Zakenvrouw Staveley wil de komende jaren enorm veel geld in de club steken, om er zo voor te zorgen dat Newcastle zich tussen de topclubs gaat mengen en zelfs mag dromen van de landstitel. 

The Daily Express schrijft dat manager Rafa Benitez in januari 2018 en de zomer van 2018 liefst 550 miljoen euro te besteden krijgt om zijn selectie te versterken. De Spaanse manager is enorm populair bij de achterban en doet het dit seizoen ook uitstekend. Na negen gespeelde duels staat Newcastle op een knappe zesde plaats. Benitez beklaagde zich in de  zomer nog over een gebrek aan transferactiviteit.