KIPPENVEL! Club Brugge gunt overleden fan een prachtig eerbetoon

KIPPENVEL! Club Brugge gunt overleden fan een prachtig eerbetoon

22-10-2017 12:45
2

Eerder deze week betreurde Club Brugge al het onverwachte overlijden van Brice De Ruyver. De bekende criminoloog van de UGent overleed plots aan een hartstilstand. Zondagmiddag is hij de twaalfde man van Club.

De Ruyver was een enorme fan van Club Brugge én een graag geziene gast in de tribunes. Club Brugge vond daarom dat het iets speciaals moest doen om hem te gedenken. Op zijn vaste zitje ligt dan ook een truitje voor hem met het nummer 12.

Brice, dit zitje zal voor altijd herinneren aan jou: een man met een diepblauwzwart hart en met zeldzaam veel kwaliteiten. Gepassioneerd, betrokken, recht door zee maar respectvol en gewapend met een uitzonderlijk in- en doorzicht. Je beleefde op dit zitje, temidden van je Clubvrienden, zovele onvergetelijke momenten van vreugde en soms ook al eens van diepe ontgoocheling. Je beleefde die momenten intens en collectief en putte er kracht en energie uit waarmee je ‘s anderendaags opnieuw anderen kon begeesteren", zo staat te lezen op de website.

"Je leidde een druk leven van vele biotopen en dit zitje in Jan Breydel was er één van.  Voor Club stond je pal. Je beschouwde dat als vanzelfsprekend. We zullen nooit vergeten wat je -op meerdere vlakken- kosteloos en in de schaduw- voor Club betekende, in goede maar nóg meer in minder goede tijden. Bedankt beste Brice, voor je steun, je goede raad. Club zat in je hart. Jij zit voorgoed in het hart van Club."

De boodschap is ondertekend door voorzitter Bart Verhaeghe en manager Vincent Mannaert.