Twee extremen op Jan Breydel: Club domineert in openingsfase, Antwerp in slot

Twee extremen op Jan Breydel: Club domineert in openingsfase, Antwerp in slot

22-10-2017 10:24
2

De wedstrijd waar het meest naar uitgekeken wordt op deze elfde speeldag, is het duel tussen koploper Club Brugge en nummer drie Royal Antwerp FC. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast heerst er een grote rivaliteit. Het Laatste Nieuws zocht enkele statistieken uit over beide teams.

Het zou niet verbazen mocht Club de openingsfase van de partij in handen nemen. Dat doen de West-Vlamingen namelijk quasi altijd dit seizoen, thuis én op verplaatsing. Van hun 25 doelpunten tot dusver scoorden ze er liefst twaalf in de eerste 30 minuten. Nog straffer: zes keer deed Club de netten al trillen in het beginkwartier. Als The Great Old kans wil maken op (een) punt(en), moet het dus zien te overleven bij de start.

Hoe langer Antwerp in de wedstrijd zit, hoe meer de kans stijgt dat het voor de zege zal kunnen gaan. In het slot van de wedstrijd is de oudste club van het land namelijk op haar sterkst. Acht van de achttien treffers van de ploeg vielen in het laatste kwartier. Fysiek zijn de manschappen van Laszlo Bölöni dan ook dik in orde. Eigenlijk lijkt het simpel: wie eerst scoort, trekt meer dan waarschijnlijk de partij naar zich toe. Zo kwam Club al negen keer op voorsprong dit seizoen en hield het die marge telkens vast. Antwerp daarentegen kon slechts één van de vier keer een achterstand ombuigen.