Vanderhaeghe trekt lijn van Vanhaezebrouck door: Dominant Gent gezien

Vanderhaeghe trekt lijn van Vanhaezebrouck door: "Dominant Gent gezien"

22-10-2017 10:01
3

Yves Vanderhaeghe is bij AA Gent begonnen met een vier op zes. Na de thuiszege tegen Waasland-Beveren (2-0) volgde dit weekend een 1-1-gelijkspel op het veld van KV Kortrijk. Daar kon de nieuwbakken trainer al bij al nog mee leven. 

Op de website van de Buffalo's gaat Vanderhaeghe dieper in op het resultaat. "Het was een hard bevochten duel tussen twee ploegen die een opmars in het klassement voor ogen hebben. We waren gewoon niet koelbloedig genoeg en over heel de match te weinig in de zone van de waarheid. De jongens zijn ontgoocheld omdat ze voelen dat er meer in zat. Als er één ploeg verdiende te winnen, was het Gent", maakt de coach zich sterk.

Als opvolger van Hein Vanhaezebrouck verandert er bij Vanderhaeghe eigenlijk weinig aan de spelopvatting. In het Guldensporenstadion had Gent liefst 74 procent balbezit. "Ik heb een Gent gezien dat redelijk dominant was. Kortrijk heeft de bal aan ons gegeven, maar daardoor werden we wel soms arrogant en trapten we bijna in hun val. Uiteindelijk hadden we genoeg kansen om te winnen. Daarom is het jammer dat we de punten hier moeten delen, ook al was het een mooie goal van Kage. Zeker omdat we buiten die fase niet veel hebben weggegeven", aldus Vanderhaeghe.

Goede start
Door het gelijkspel blijft Gent wel in de rechterkolom hangen. Hoe moet het verder? "We moeten nu vooral hard verder werken om ons op te werken in het klassement. De vier op zes die we nu haalden, is motiverend. Thuis tegen Eupen moeten we winnen en dan kunnen we spreken van een goede start", bekijkt Vanderhaeghe het positief.

No Poll