Anthuenis sleutelt aan Anderlecht-elftal: Dat moet hij niet doen

Anthuenis sleutelt aan Anderlecht-elftal: "Dat moet hij niet doen"

22-10-2017 07:30
2

Met Anderlecht-Genk staat er zondag een belangrijke match op het menu voor beide partijen. Anderlecht moet zijn prestatie van tegen KV Mechelen bevestigen, Racing Genk heeft broodnodige punten nodig voor Play-Off 1. Aimé Anthuenis ziet nog zwakke plekken bij Anderlecht.

De analist van De Zondag weet dat Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck ook nog niet op punt staat. "Mijn eerste vaststelling is dat Anderlecht zowel tegen Mechelen als tegen PSG goed voetbal bracht, maar de tweede helft was telkens minder. Mijn tweede vaststelling is dat Anderlecht nog te veel tegentreffers incasseert. Ik verwacht dat Vanhaezebrouck hoopt en denkt om Sven Kums terug belangrijk te maken."

Anthuenis wil Onyekuru graag in een andere rol zien dan tegen PSG. "Onyekuru moet niet te veel verdedigend werk verrichten op de eigen helft. Hij is de spits in vorm en erg belangrijk in steun van Teodorczyk. Belangrijk is dat een aantal spelers hun vertrouwen en topvorm terugwinnen. Ik denk dan aan Hanni, Dendoncker en Teodorczyk. De thuismatch tegen Genk is een ideale test."

Nochtans is Genk dit seizoen eveneens slecht bezig. "Genk oogstte tegen Moeskroen maar één puntje. Nochtans voetbalt het lang niet slecht. Tegen Moeskroen schoten ze twintig keer richting doel, maar efficiëntie is ook belangrijk in het voetbal. Ze spelen nu uit op Anderlecht en volgende week thuis tegen Club Brugge. Makkelijk is anders."