Hoefkens verklapt: Ploegmaat bij Club Brugge was homo

Hoefkens verklapt: "Ploegmaat bij Club Brugge was homo"

22-10-2017 07:00
17

Carl Hoefkens is momenteel voetballer op rust, hij legt zich nu vooral toe op fitness. De fans van de tegenstander namen hem vroeger vaak op de korrel en riepen regelmatig 'Carl janet'. Geen belediging voor de ex-Rode Duivel, die in zijn carrière met drie homo's heeft samengespeeld.

Homoseksualiteit is nog altijd een groot taboe in het voetbal. Hoefkens gaf daar niets om en poseerde in 2012 zelfs voor een homoblad. "Ik heb geen seconde getwijfeld. Dat was in een periode van opkomend geweld tegen homo's. Mijn ouders hebben me altijd ingepeperd dat elke mens gelijk is, wat zijn geaardheid ook is. Ik vind het vreemd dat homoseksualiteit nog altijd een taboe is in het voetbal", verklaart hij in De Zondag.

De spelers die denken dat zoiets niet bestaat in het voetbal, die hebben het mis. "Ik heb met drie homo's samengespeeld, waaronder één echt grote naam. Zij staken dat niet weg in de kleedkamer. Eentje kwam zelfs met zijn vriend naar de training. Maar ze vroegen wel om te zwijgen naar de buitenwereld toe, vraag me niet waarom."

Zowel in België als in Engeland kwam hij homoseksuele ploegmaats tegen. "Eén bij Club Brugge, twee in Engeland. Namen zal ik niet noemen. Ik respecteer de vraag van die spelers. Je kan dat spijtig vinden. Ik hoop dat er eindelijk eens een grote speler opstaat en zegt: ik ben homo, so what. Dan kan het taboe eindelijk verdwijnen. Ik zou het zeker doen mocht ik homo zijn. Dat is vandaag toch algemeen aanvaard in de samenleving? Dit is het moment.