Barça steviger aan kop na blunder arbitrage, wederom mijlpaal Messi

21-10-2017 22:42

FC Barcelona heeft de koppositie in de Primera Division verstevigd. De Catalanen wonnen in eigen huis met 2-0 van hekkensluiter Málaga en zijn na negen competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen.

De thuisploeg kwam al na twee minuten op voorsprong, maar had daar enige hulp van de arbitrage bij nodig. Gerard Deulofeu opende van dichtbij de score na een voorzet van Lucas Digne. De bal had echter al de achterlijn gepasseerd voordat de Franse linksback zijn assist afleverde, waardoor het doelpunt niet geteld had mogen worden.

Na deze meevaller werd de wedstrijd probleemloos uitgespeeld door Barça. Aan het begin van de tweede helft werd de score verdubbeld door Andres Iniesta. Lionel Messi nam de assist voor zijn rekening, waardoor de Argentijnse superster nu bij 500 doelpunten in La Liga betrokken is (360 treffers en 140 assists). Luis Suarez had de score nog naar 3-0 kunnen tillen, maar faalde opzichtig voor open doel.

Barcelona komt dankzij de regelmatige overwinning op 25 punten, waarmee het naaste belager Valencia op vier punten afstand zet. Aartsrivaal Real Madrid staat op acht punten achterstand, maar speelt zondag nog thuis tegen laagvlieger Eibar.