Kage bezorgt ex-ploeg Gent flinke kater met goede invalbeurt en knappe treffer

21-10-2017 22:20
2

Het was een volledig uur niet om naar te kijken, maar het laatste half uur bracht schwung in Kortrijk - Gent. Het zorgde voor doelpunten, maar niet voor een winnaar. Kortrijk en Gent delen de punten, een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Dat beide ploegen de punten absoluut nodig hadden was er niet meteen aan te zien. Gent was dan wel de baas in de eerste helft, kansen regende het niet. Water wel, wat zorgde voor heel wat sliding tackles en potig spel.

Een echte hoogvlieger werd de partij niet. Beide ploegen sukkelden en kregen geen kansen bij elkaar gespeeld. Enkele minuten voor rust leek KVK ineens wat moed te krijgen, wat zorgde voor enkele grote kansen. Een bal van KVK werd van de lijn gehaald, een doelpunt viel er niet.

Slapenstijd is voorbij
Het bleef wachten tot er een uur gevoetbald werd voor er echt doelgevaar kwam. Moses Simon, de bedrijvigste man op het veld, raakte dan toch door de defensie van Kortrijk. Met een strakke schuiver verschalkte hij Thomas Kaminski.

Na het doelpunt van Gent bleven de beste kansen ook voor de Buffalo's. Tot de 73e minuut. Herve Kagé maakte zijn comeback en zorgde meteen voor een klassevol doelpunt. Eentje dat ook echt uit de lucht kwam vallen.

Kortrijk balde de vuist, kreeg veel kansen en leek ineens ook aanspraak te maken op de winst. Gent van zijn kant kreeg meer ruimte en kon ook enkele goede kansen bij elkaar sprokkelen. Een doelpunt bleef uit, waardoor het ook 1-1 bleef.