Stuivenberg maakt twee grote fouten met Pozuelo: 'Dat gaat zich wreken'

Stuivenberg maakt twee grote fouten met Pozuelo: 'Dat gaat zich wreken'

21-10-2017 14:45
1

Het rommelt bij Racing Genk, want de resultaten vallen week na week tegen. In aanloop naar de match tegen Anderlecht raakt het krediet van coach Albert Stuivenberg stilaan op. Het Laatste Nieuws heeft zo zijn eigen idee over wat er misloopt.

Het is vooral opvallend hoe Alejandro Pozuelo helemaal in weggezonken. "Dat de Spanjaard niet optimaal rendeert onder Stuivenberg, kan niemand ontkennen. Dat heeft zo zijn redenen. Onder de vorige trainer stond Pozuelo op een voetstuk. Het slagen van de ploeg was rechtstreeks gelinkt aan de vorm van Pozuelo, dat voelde Maes perfect aan."

"De Spanjaard was geen voorstander van een diens ontslag en de aanpak van de nieuwkomer sloeg bij hem niet aan. De interactieve groepsgesprekken, de uitgebreide videoanalyses en het vele loopwerk. Neen, Pozo rendeert niet als je hem in een keurslijf stopt."

De Nederlander zou de spelersgroep ook niet helemaal in de hand hebben. "Stuivenberg heeft de hiërarchie binnen de groep verkeerd ingeschat. Vedetten behandel je niet op dezelfde manier als jongens die voor het eerst de kleedkamer van het A-elftal binnenstappen. Dat wekt irritatie en vroeg of laat wreekt zich dat. Dan kun je als bestuur nog zo vaak je steun blijven uitspreken."