Bölöni wil geen hooliganisme zien: Moeten alle conflicten vermijden

Bölöni wil geen hooliganisme zien: "Moeten alle conflicten vermijden"

21-10-2017 12:21
3

Club Brugge versus Antwerp is niet alleen een strijd tussen twee ploegen, maar ook tussen twee supporterskernen. Ivan Leko en Laszlo Bölöni beseffen maar al te goed dat er iets kan gebeuren. Maar Bölöni wil dat absoluut vermijden.

"De directies van beide clubs moeten alles doen om conflicten te vermijden en de pers mag geen olie op het vuur gooien", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

In Griekenland durft het weleens te ontaarden, met sancties tot gevolg. Dat wil Bölöni niet meemaken. "Bij PAOK mochten er geen fans van Olympiakos, AEK of Panathinaikos in ons stadion en vice versa. Wat is dat voor nonsens? Omdat er 50 idioten zich misdragen?"

"De directies en de pers spelen een belangrijke rol. Jullie hebben een educatieve rol, eerder dan het schandaal op te kloppen. Ach, tegen KV Mechelen werden er ook problemen verwacht en uiteindelijk hebben beide supportersgroepen gewoon hun ploeg gesteund en liep er niets uit de hand."

Kleine nuance: Tijdens en na de wedstrijd tussen KV Mechelen en Antwerp liep het wél uit de hand. Er waren incidenten omdat fans van The Great Old aanwezig waren in de thuisvakken van KV Mechelen. Ook tegen Club Brugge konden enkele Antwerp-supporters tickets bemachtigen voor de thuisvakken.