'Lestienne probeerde Courtois de hele tijd te kloten, die werd woest'

'Lestienne probeerde Courtois de hele tijd te kloten, die werd woest'

zaterdag 21 oktober 2017 om 11:04

Thibaut Courtois staat erom bekend een grote winnaar te zijn. De nummer één van de Rode Duivels wil altijd winnen, zelfs op training. Dat zorgde toch voor enige plagerijen bij de nationale jeugdelftallen.

"Ik herinner me nog een paar panna's of van die vervelende lobballetjes bij de nationale jeugd", zegt STVV-spits Igor Vetokele in Het Nieuwsblad. "Bij Thibaut Courtois moest je daar niet mee afkomen, die werd woest. Maxime Lestienne probeerde hem de hele tijd te kloten", lacht hij.

"Wanneer het dan eens lukte, pakte Thibaut je bal en kon je hem honderd meter verder in het bos gaan zoeken", onthult de Angolese Belg een grappige anekdote.

Het kan snel gaan
Courtois heeft het inmiddels geschopt tot Chelsea. Al durfde Courtois daar in het begin niet van te dromen. "Ik weet nog goed dat hij me op een dag vertelde dat het bij Genk misschien toch niet zou lukken,"

"Koen Casteels zou wellicht eerder kansen krijgen. Een paar weken later stond hij door al die blessures plots als tiener in de goal en de rest is geschiedenis. Zo snel kan het gaan. Ik heb nog niet vaak iemand ontmoet die zo graag wil winnen als Thibaut, dat is één van zijn absolute troeven. Grote meneer", aldus Vetokele.

Plaats een reactie

Drekovic +6393
zaterdag 21 oktober 2017 om 13:08
Véél keepers komen op zeer jonge leeftijd door kwetsuren van de eerste doelman in de ploeg en maken daarna een wereldcarriere . Cassilias ,Preudhomme , Courtois
Vind ik leuk
Patfey +3411
zaterdag 21 oktober 2017 om 15:31
Destijds ook Christian Piot, zowel in de ploeg geraakt (ik denk dat het een auto-ongeval van Nicolay was, dat weet ik niet meer zeker) als er terug uit verdwenen (kwetsuur).
[Reactie gewijzigd op zaterdag 21 oktober 2017 om 15:36]
Vind ik leuk
zaterdag 21 oktober 2017 om 16:41
Bij mijn weten werd Preudhomme door Mechelen van de bank gehaald in Standard !
Vind ik leuk
Drekovic +6393
zaterdag 21 oktober 2017 om 17:09
Hij is door Standard van de schoolbanken gehaald om te debuteren als ik mij goed herinner na een kwetsuur van Piot ,na het omkoopschandaal was Bodart eerste doelman en zat Preudhomme op de bank.
Als dit niet correct moest zijn zal ik wel verbeterd worden door een echte Standard-fan
Vind ik leuk
blondel +874
zaterdag 21 oktober 2017 om 17:58
Heel juist Drekovic,MPH was 17 j toen hij debuteerde in het eerste elftal.Normaal zou hij er nooit uitgespeeld worden,maar de omkoopaffaire heeft wel degelijk roet in het eten gegooit.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

'Lestienne probeerde Courtois de hele tijd te kloten, die werd woest'