'Lestienne probeerde Courtois de hele tijd te kloten, die werd woest'

'Lestienne probeerde Courtois de hele tijd te kloten, die werd woest'

21-10-2017 11:04
2

Thibaut Courtois staat erom bekend een grote winnaar te zijn. De nummer één van de Rode Duivels wil altijd winnen, zelfs op training. Dat zorgde toch voor enige plagerijen bij de nationale jeugdelftallen.

"Ik herinner me nog een paar panna's of van die vervelende lobballetjes bij de nationale jeugd", zegt STVV-spits Igor Vetokele in Het Nieuwsblad. "Bij Thibaut Courtois moest je daar niet mee afkomen, die werd woest. Maxime Lestienne probeerde hem de hele tijd te kloten", lacht hij.

"Wanneer het dan eens lukte, pakte Thibaut je bal en kon je hem honderd meter verder in het bos gaan zoeken", onthult de Angolese Belg een grappige anekdote.

Het kan snel gaan
Courtois heeft het inmiddels geschopt tot Chelsea. Al durfde Courtois daar in het begin niet van te dromen. "Ik weet nog goed dat hij me op een dag vertelde dat het bij Genk misschien toch niet zou lukken,"

"Koen Casteels zou wellicht eerder kansen krijgen. Een paar weken later stond hij door al die blessures plots als tiener in de goal en de rest is geschiedenis. Zo snel kan het gaan. Ik heb nog niet vaak iemand ontmoet die zo graag wil winnen als Thibaut, dat is één van zijn absolute troeven. Grote meneer", aldus Vetokele.