Aankoopbeleid Vanhaezebrouck bij Gent zorgt voor grote problemen voor Vanderhaeghe

Aankoopbeleid Vanhaezebrouck bij Gent zorgt voor grote problemen voor Vanderhaeghe

21-10-2017 10:05
7

Hein Vanhaezebrouck mocht afgelopen zomer samen met het bestuur het sportieve beleid verzorgen bij Gent. Hij besliste samen mee over de inkomende en uitgaande transfers. Nu hij vertrokken is, zit Yves Vanderhaeghe toch met een groot probleem.

Vanhaezebrouck zat er al mee opgescheept, nu is het de beurt aan Vanderhaeghe. Gent heeft een Belgenprobleem. Daardoor vallen onder andere aankopen Franko Andrijasevic en Damien Marcq af en toe uit de selectie.

"In het begin was ik me daar niet zo van bewust, maar mijn assistenten hebben me meteen gezegd: schrijf eerst genoeg Belgen in op het wedstrijdblad", aldus Vanderhaeghe tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat is vervelend."

De toekomst
"We moeten daar rekening mee houden voor de toekomst, maar nu kunnen we daar weinig aan veranderen. Daarom zijn er ook nu weer namen die afvallen. Ik leg aan jongens als Andrijasevic en Marcq uit dat ze nu buitenlander op overschot zijn, maar dat dit in een week met drie wedstrijden allemaal snel kan veranderen en dat ze dan niet meer 'in hun ontgoocheling' mogen blijven."

Vanderhaeghe wil dat probleem de komende transferperiodes oplossen. "We weten dat we op het vlak van Belgen in de problemen zitten, we gaan daar dan ook een mouw aan proberen te passen", zegt hij.