Aankoopbeleid Vanhaezebrouck bij Gent zorgt voor grote problemen voor Vanderhaeghe

Aankoopbeleid Vanhaezebrouck bij Gent zorgt voor grote problemen voor Vanderhaeghe

zaterdag 21 oktober 2017 om 10:05

Hein Vanhaezebrouck mocht afgelopen zomer samen met het bestuur het sportieve beleid verzorgen bij Gent. Hij besliste samen mee over de inkomende en uitgaande transfers. Nu hij vertrokken is, zit Yves Vanderhaeghe toch met een groot probleem.

Vanhaezebrouck zat er al mee opgescheept, nu is het de beurt aan Vanderhaeghe. Gent heeft een Belgenprobleem. Daardoor vallen onder andere aankopen Franko Andrijasevic en Damien Marcq af en toe uit de selectie.

"In het begin was ik me daar niet zo van bewust, maar mijn assistenten hebben me meteen gezegd: schrijf eerst genoeg Belgen in op het wedstrijdblad", aldus Vanderhaeghe tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat is vervelend."

De toekomst
"We moeten daar rekening mee houden voor de toekomst, maar nu kunnen we daar weinig aan veranderen. Daarom zijn er ook nu weer namen die afvallen. Ik leg aan jongens als Andrijasevic en Marcq uit dat ze nu buitenlander op overschot zijn, maar dat dit in een week met drie wedstrijden allemaal snel kan veranderen en dat ze dan niet meer 'in hun ontgoocheling' mogen blijven."

Vanderhaeghe wil dat probleem de komende transferperiodes oplossen. "We weten dat we op het vlak van Belgen in de problemen zitten, we gaan daar dan ook een mouw aan proberen te passen", zegt hij.

Plaats een reactie

zaterdag 21 oktober 2017 om 11:05
Dat is toch het probleem van elke trainer? Hij stelt spelers voor welke hij graag in de kern zou willen, maar het bestuur doet toch de aankopen? Kennen zij de voorschriften dan niet? Welke sukkelaars zijn dat?
Vind ik leuk
buck +1287
zaterdag 21 oktober 2017 om 11:09
Hein is juist vertrokken omdat hij de spelers niet kreeg dat hij wou.Hein had bestuur vorig jaar er al op gewezen.
Vind ik leuk
zaterdag 21 oktober 2017 om 12:52
Ik denk dat Hein zelfs heel veel inspraak had bij Gent en ga je mij nu vertellen dat Roger en Herman ineens de transfers aan de trainer gaan overlaten? Gebeurt niet op Anderlecht. Dat heeft Herman genoeg verklaart in het verleden.
Vind ik leuk
buck +1287
zaterdag 21 oktober 2017 om 12:58
Herman en Roger beslissen dat is waar met inspraak van de trainer.Heb ik gezegd dat Hein nu beslist over de transfers?Spelers dat Hein wou zitten wel bij Anderlecht!Hein had in Gent niet alles te zeggen als jij dat denkt!
Vind ik leuk
zaterdag 21 oktober 2017 om 11:12
Foket en Matton zijn terug. Proberen Dimata en Odoi te halen in januari.
Vind ik leuk
zaterdag 21 oktober 2017 om 12:53
Denk je niet dat die 2 wensdromen zijn?
Vind ik leuk
zaterdag 21 oktober 2017 om 16:05
Dimata is reëel, Odoi niet.
Vind ik leuk
zondag 22 oktober 2017 om 13:12
Dimata geloof ik nooit,heeft in z'n hoofd afscheid van België genomen en keert nog niet terug. Binnen 10 jaar ofzo wel.
Vind ik leuk
zondag 22 oktober 2017 om 17:57
Dimata is reëel, daarmee bedoel ik dat hij mogelijks deze winter naar Gent komt op uitleenbasis, mogelijks slechts voor 6 maand.
Bij Wolfsburg speelt hij niet dus. . . .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Aankoopbeleid Vanhaezebrouck bij Gent zorgt voor grote problemen voor Vanderhaeghe