'Een loser die spelers motiveert met shirt van Neymar moet in frietkot werken'

'Een loser die spelers motiveert met shirt van Neymar moet in frietkot werken'

21-10-2017 09:15
11

RSC Anderlecht raakte afgelopen woensdag niet verder dan een 0-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Voor, maar ook na de wedstrijd was er heel wat te doen om het shirt van Neymar. Wie ging zijn shirt krijgen? Nico Dijkshoorn begrijpt er helemaal niets van.

Volgens de Nederlandse schrijver werd PSG met veel te veel respect behandeld. 'In een gedetailleerd verslag lees ik gruwelijke zinnen. 'Vooraf had Vanhaezebrouck zijn spelers gewaarschuwd: Iedereen wil het truitje van Neymar, maar die geeft het niet aan eender wie, en zeker niet aan een loser." Daar zou ik aan willen toevoegen: een loser die zijn spelers probeert te motiveren met het shirtje van een tegenstander, moet in een frietkot gaan werken', is hij bijzonder kritisch voor Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

'Ik meld het maar even: ik ben beschikbaar als coach van Anderlecht. Als ze nu een vogel voor de groep hebben staan die probeert te motiveren door de tegenstander heilig te verklaren, dan kan zelfs ik een verbetering zijn. Ik zou het anders hebben aangepakt. Ik zou vlak voor de wedstrijd dit hebben gezegd: De speler die na de wedstrijd shirtjes ruilt, kan vertrekken. Het is geen kinder­serie, we zijn hier aan het voetballen. We verdienen ons brood. Wie Neymar vanavond behandelt als een popster krijgt op zijn kloten en kan vertrekken', geeft Dijkshoorn zijn tactiek prijs.

Goedkope groupies
De schrijver ziet een groot verschil met het Anderlecht van vroeger. 'Wat is er in godsnaam aan de hand met Anderlecht? Waarom gedragen de spelers van een legendarische club, een vereniging die landgenoot Jan Mulder doet huilen als alleen de naam valt, zich als goedkope groupies', vraagt hij zich af. 'Spelers en coach Hein Vanhaezebrouck bezorgden Anderlecht meteen na de wedstrijd de uitstraling van een armoedige provincieclub.'

Hij begrijpt helemaal niet dat ze niet met het mes tussen de tanden tegenover Anderlecht stonden. 'Zij gingen na de wedstrijd nog eens op de knieën. Als je dat als coach toestaat - nee, zelfs stimuleert, dan verneder je je eigen club', besluit hij met een stevige uithaal naar Vanhaezebrouck.