Rode Duivels moeten vrezen: Zou fantastisch zijn om hem van België te stelen

Rode Duivels moeten vrezen: "Zou fantastisch zijn om hem van België te stelen"

21-10-2017 08:56
5

Heel wat jonge Belgische talenten hebben een dubbele nationaliteit en kunnen dus kiezen voor twee of meerdere nationale ploegen. Mile Svilar is er daar eentje van. De ruzie tussen Gert Verheyen, bondscoach van de U19, en de familie Svilar is ook de Servische voetbalbond niet ontgaan.

De vader van Mile Svilar deed al een oproep naar Servië om hem te selecteren voor de nationale ploeg. Hij hoopt dat ze zijn zoon meenemen naar het WK. Een selectie voor de jeugdelftallen van België en in de toekomst ook de Rode Duivels lijkt niet meer in de plannen van Svilar te liggen. Assistent-bondscoach Zoran Filipovic heeft die oproep ook gehoord.

"We zijn geïnteresseerd in Svilar. Hij kan extra kwaliteit aan onze kern toevoegen en als hij bij Benfica blijft spelen, dan kan hij al van waarde zijn op het WK", klinkt het tegenover O Jogo. "We praatten al met Benfica en binnenkort gaan we met zijn ouders aan tafel zitten. We willen hem overtuigen om voor Servië te kiezen en hem van België ‘stelen’ zou geweldig zijn voor ons", vertelt hij.