“Ik weet ook dat je geen wereldtalent nodig hebt om in België te domineren”

“Ik weet ook dat je geen wereldtalent nodig hebt om in België te domineren”

21-10-2017 07:40

Anderlecht is al jaren de rijkste club van het land. Toch domineert het niet elk jaar de competitie. Volgens Hein Vanhaezebrouck is dat logisch.

In andere Europese landen spelen volgens Vanhaezebrouck de topclubs kampioen met een straatlengte voorsprong en is er minder spanning. "Omdat het verschil in budgetten in die toplanden nog groter is en het wereldtalent niet oneindig is", stelt de trainer van Anderlecht tegenover Sportwereld.

"Ik weet ook dat je geen wereldtalent nodig hebt om in België te domineren, maar de grootmachten kapen elke speler weg die in staat is in zijn eentje of met de hulp van twee andere talenten een hele ploeg van het veld te vegen. Dat is toch wat PSG doet. In ons land zit ook potentieel, maar geen absolute talenten waartegen je niets kunt beginnen."

Vanhaezebrouck geeft een pluim aan de niet G5-ploegen. "De kleintjes doen het hier beter omdat de groten niet zo sterk zijn. In Duitsland is het hoogst uitzonderlijk om Bayern te kloppen. Hier heb je elke week wel zo’n surprise dat een staartploeg een G5-team verslaat."

Lees ookVanhaezebrouck over de Jupiler Pro League: "Dan zou Play-Off 1 overbodig zijn"