Ferrera maakt opvallende vergelijking: Kijk naar Standard

Ferrera maakt opvallende vergelijking: "Kijk naar Standard"

20-10-2017 23:50

KV Mechelen doet het dit seizoen opvallend slecht. Vorig seizoen waren ze kandidaat voor Play-Off 1, nu staan ze in de kelder van het klassement. Coach Yannick Ferrera panikeert niet en vreest niet voor een ontslag.

Ferrera werd vorig seizoen op handen gedragen in Mechelen, maar dat ligt nu anders. KVM moet presteren tegen Eupen en Lokeren, twee rechtstreekse concurrenten. "Ik vind deze matchen niet belangrijker dan andere duels. De ploeg heeft de voorbije dagen goed en gedreven getraind. Ik voel niet dat er iemand in paniek raakt of denkt dat dit de match van de laatste kans is. Helemaal niet", klinkt het bij Sporza.

Ferrera put nu uit zijn eerdere ervaringen. "Ik voel niet dat de druk toeneemt. Twee jaar geleden was Standard laatste na elf speeldagen, na 29 speeldagen waren we zesde. Alles kan en we weten hoe snel het kan gaan."

Ferrera komt ook nog goed overeen met het bestuur, met wie hij deze week nog een gesprek had. "Het is niet zo dat we elke zes maanden slechts één keer met elkaar spreken. Er was veel gezegd via de pers of via mensen buiten de club. De voorzitter en ik wilden van ideeën wisselen. De conclusie was dat het bestuur, de spelers en ikzelf op dezelfde golflengte zitten. Ik heb veel goeie hoop dat het morgen zal lukken."

Verlies bij Eupen
Zelfs verliezen tegen Eupen zou volgens Ferrera nog geen ramp zijn. "Wat er zal gebeuren als we morgen in Eupen verliezen? Dan zal ik niet sterven. Maar om een serieuzer antwoord te geven: dan zijn we voorlaatste of laatste en dan hebben we nog negentien matchen om dat recht te trekken."