Club op kampioenenkoers, geen enkele club deed beter sinds invoering Play-Offs

Club op kampioenenkoers, geen enkele club deed beter sinds invoering Play-Offs

20-10-2017 20:18
3

Club Brugge staat na tien speeldagen stevig op kop in de Jupiler Pro League. De Bruggelingen lijken niet af te stoppen. Als we de cijfers mogen geloven, zal dat ook niet gebeuren. Club Brugge lijkt nu al op weg naar de zege.

Club Brugge kon zondag met 2-3 winnen van KV Oostende en deed daarmee een bijzonder goede zaak in de stand. Het vergrootte de voorsprong op Charleroi, de nummer twee in de stand, tot zes punten. Bijzonder knappe cijfers, die ook op het einde van de rit zeer voordelig kunnen worden.

Zo meldt Club Brugge via de officiële website dat er nog nooit een ploeg een grotere voorsprong heeft gehad op de eerste achtervolger sinds de invoering van de Play-Offs. Enkel KRC Genk, dat in '-10-'11 vijf punten voorsprong had, kwam in de buurt.  In het seizoen '13-'14 haalde Standard ook 27 punten, net zoals Club Brugge dit seizoen, maar haalde de eerste achtervolger amper één puntje minder.

De grootste titeluitdager leek voor aanvang van het seizoen RSC Anderlecht te gaan worden. De Brusselaars zijn echter niet al te best aan het seizoen begonnen en hebben nu al een achterstand van negen punten op Club Brugge.