Ex-speler van Club Brugge werd hooligan van Blauw-Zwart: Niet de enige ex-speler

Ex-speler van Club Brugge werd hooligan van Blauw-Zwart: "Niet de enige ex-speler"

20-10-2017 17:04
1

De carrière van Jason Vandenlannoite is niet echt afgelopen zoals hij dacht. De 31-jarige ex-speler van Club Brugge speelt nu in de Provinciale reeksen. Daarnaast is hij ook... hooligan van Club Brugge geworden.

Club Brugge heeft met de beruchte 'East Side' één van de hardste kernen van het land. Ex-speler Vandelannoite maakt er geen geheim van dat hij er ook een deel van uitmaakt(e). "Namen wil ik niet noemen, maar er waren zeker nog vier andere spelers die er regelmatig bij waren", zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Komende zondag wordt het een beladen duel tegen Antwerp, met een supporterskern die het al meermaals aan de stok kreeg met East Side. "Ook bij Antwerp zitten er heel wat bekende koppen in de harde kern. Het was echter nooit echt een bewuste keuze om er openlijk voor uit te komen. Het feit dat ik al behoorlijk wat boetes heb moeten betalen, zorgt er wel voor dat ik er nu op een andere manier naar kijk", vertelt Vandelannoite.

Die keuze heeft hem al zuur opgebroken, zo heeft Vandenlannoite een stadionverbod waardoor hij zelfs niet in de nationale reeksen kan uitkomen.