Ex-topper van Club Brugge nu in... provinciale: Het had anders kunnen lopen

Ex-topper van Club Brugge nu in... provinciale: "Het had anders kunnen lopen"

20-10-2017 12:45

In Tweede Provinciale is sinds kort een ex-Bruggeling te bewonderen. Jason Vandelannoite is er actief bij Kwik Eine, een club die puntenloos laatste staat. Een behoorlijk laag niveau voor een speler die ooit op weg leek naar de Rode Duivels.

Vandelannoite speelde bij Club zelfs mee in de Champions League en er werd hem een grote toekomst voorspeld. Daar is echter niets van in huis gekomen. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog regelmatig terugdenk aan de gemiste kansen. Als ik nu de nationale ploeg zie spelen, had ik daar misschien ook kunnen staan. Het kon anders gelopen zijn, maar ik heb toch bij heel wat goede ploegen gespeeld en heel veel leuke en unieke momenten meegemaakt. In alle landen waar ik voetbalde, heb ik overigens nog steeds connecties", vertelt hij in Krant Van West-Vlaanderen.

Vandelannoite mag ook even niet spelen in een nationale reeks. Hij heeft namelijk een stadionverbod aan zijn been. "De harde kernen van Club en Gent hadden een confrontatie op een plek waar ik ook toevallig was. Ik liet me meeslepen door het samenhorigheidsgevoel van de groep en de kick. Het was een eenmalig feit en ik moet daar nu de gevolgen van dragen. Maar het stadionverbod loopt volgend seizoen af en dan kan ik weer nationaal spelen. Ik heb een jaar stilgelegen en concentreerde me vooral op mijn gezin, maar ik wil graag weer fit geraken."

Bij Kwik Eine wil Vandelannoite, ondertussen 31 jaar, snel weer het tempo oppikken. "Trainer Gino Pauwels van Kwik Eine is leraar op de Vlaamse Trainersschool en doet ook videoanalyses voor Club Brugge. Hij belde me op en is de hoofdreden voor mijn beslissing. Misschien keer ik volgend seizoen terug naar Sparta Petegem, maar ik bekijk het jaar per jaar en nu wil ik eerst samen met de coach mijn ploeg redden. Dat is een mooie uitdaging. De honger is weer groot."