Harde kern van Antwerp krijgt waarschuwing voor clash met Club Brugge

Harde kern van Antwerp krijgt waarschuwing voor clash met Club Brugge

20-10-2017 12:15
1

Met Club Brugge - Antwerp staat er zondag een klassieker op het programma, voor het eerst sinds 2004 staat die match op het menu. Sporza ging praten met een bron uit het hooliganmilieu, en die geeft aan dat hij een relatief rustige dag verwacht.

De anonieme bron weet namelijk dat de Antwerp-hooligans zich de laatste weken koest houden, vooral dan na de aanval op de bus met Beerschot-fans. "Politie en parket tilden heel zwaar aan die aanval en zijn op zoek naar de mensen die toen aan de touwtjes trokken. Ze hebben de harde kern van Antwerp gewaarschuwd dat ze hen op het spoor zijn en dat er heel zware straffen zullen volgen als ze de daders kunnen identificeren."

Vroeger kwamen hooligans gemakkelijk weg met sommige acties, maar dat is nu uitgesloten. "De smartphone speelt daarbij ook een rol. Tegenwoordig beschikt de politie binnen de kortste keren over gigantisch veel beeldmateriaal als er iets gebeurt."

Van de kant van Antwerp zal er dan ook weinig initiatief komen. "Het zijn redenen om te vermoeden dat er weinig zal gebeuren zondag. Maar hooligans kennen geen vaste hiërarchieën. Er zijn altijd ongeleide projectielen. Veel zal ook afhangen van de score. Vooral als Club verliest zouden ze de confrontatie echt kunnen zoeken."