Leko is verzot op... Anderlecht-speler: Een zegen voor elke trainer

Leko is verzot op... Anderlecht-speler: "Een zegen voor elke trainer"

20-10-2017 10:30
2

Ivan Leko mag bij Club Brugge niet klagen over zijn kern,  hij heeft er tenslotte 27 op 30 mee gehaald. Toch ziet hij ook bij Anderlecht een speler rondlopen die hij bewondert: Pieter Gerkens.

Gerkens is de laatste weken dé revelatie bij Anderlecht, en Leko is daar absoluut niet verbaasd over. Hij had hem vorig seizoen nog onder zijn hoede bij STVV. "In het begin speelden wij met STVV 4-2-3-1. Dan was het voor mij kiezen tussen Stef Peeters en Pieter Gerkens. Maar op training zag ik Pieters kwaliteiten, zijn mentaliteit ook. Ik kon op een bepaald ogenblik niet meer naast hem kijken”, klinkt het bij Leko in Het Belang Van Limburg.

Vooral in de terugronde gooide Gerkens hoge ogen. "Ik heb dan mijn systeem aangepast en vanaf dan is de bal gaan rollen voor hem. Zijn rendement was enorm: veertien goals en vijf assists. In België zijn er weinig spelers die zoveel spelintelligentie hebben. Bovendien is hij een winnaar. Dat hij bij Anderlecht nu titularis is, is uitsluitend zijn verdienste. Hein Vanhaezebrouck predikt aanvallend voetbal. Dat past als gegoten bij hem. Een speler die vaak scoort en assists aflevert, is een zegen voor elke coach."