Leko is verzot op... Anderlecht-speler: Een zegen voor elke trainer

  Leko is verzot op... Anderlecht-speler: "Een zegen voor elke trainer"

  vrijdag 20 oktober 2017 om 10:30

  Ivan Leko mag bij Club Brugge niet klagen over zijn kern,  hij heeft er tenslotte 27 op 30 mee gehaald. Toch ziet hij ook bij Anderlecht een speler rondlopen die hij bewondert: Pieter Gerkens.

  Gerkens is de laatste weken dé revelatie bij Anderlecht, en Leko is daar absoluut niet verbaasd over. Hij had hem vorig seizoen nog onder zijn hoede bij STVV. "In het begin speelden wij met STVV 4-2-3-1. Dan was het voor mij kiezen tussen Stef Peeters en Pieter Gerkens. Maar op training zag ik Pieters kwaliteiten, zijn mentaliteit ook. Ik kon op een bepaald ogenblik niet meer naast hem kijken”, klinkt het bij Leko in Het Belang Van Limburg.

  Vooral in de terugronde gooide Gerkens hoge ogen. "Ik heb dan mijn systeem aangepast en vanaf dan is de bal gaan rollen voor hem. Zijn rendement was enorm: veertien goals en vijf assists. In België zijn er weinig spelers die zoveel spelintelligentie hebben. Bovendien is hij een winnaar. Dat hij bij Anderlecht nu titularis is, is uitsluitend zijn verdienste. Hein Vanhaezebrouck predikt aanvallend voetbal. Dat past als gegoten bij hem. Een speler die vaak scoort en assists aflevert, is een zegen voor elke coach."

  Plaats een reactie

  Boerken +6830
  vrijdag 20 oktober 2017 om 12:25
  Mooie reactie van leko
  Vind ik leuk
  Mario_ +1655
  vrijdag 20 oktober 2017 om 12:36
  Ik had Gerkens niet zo sterk verwacht als hij nu heeft laten zien, hopelijk houdt hij dat niveau aan (of nog beter)
  Ik begrijp niet dat Weiler deze speler absoluut wil, om dan .....
  Vind ik leuk
  Patfey +5073
  vrijdag 20 oktober 2017 om 15:44
  Weiler wou er nog absoluut om dan...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Leko is verzot op... Anderlecht-speler: "Een zegen voor elke trainer"