Duidelijke boodschap van Mannaert: Nog geen cent ingestoken

Duidelijke boodschap van Mannaert: "Nog geen cent ingestoken"

20-10-2017 09:50
5

Enkele Belgische clubs worden geleid door buitenlandse investeerders. KV Kortrijk en OH Leuven zijn daar een voorbeeld van. Ook verschillende Europese topclubs zijn in handen van rijke Chinezen of Qatarezen. Vincent Mannaert, manager van Club Brugge, geeft zijn kijk op het fenomeen.

Volgens Mannaert heeft zijn club helemaal geen nood aan een overnemer, gezien de uitstekende financiële gezondheid. "Bart Verhaeghe heeft nog geen euro in de club gestopt, dus de club kan ook functioneren zonder een geldschieter. Het is wel duidelijk dat het voetbal steeds mondialer wordt en dat de besluiten buiten Europa worden genomen", vertelt de topman van Club aan RTBF.

Club Brugge lijkt niet echt een target voor zulke investeerders. Mannaert is daaromtrent zeer duidelijk. "Club Brugge is op dit moment veilig voor een Chinese of Qatarese overname: we hebben zelfs nooit een aanbod van die kant gehad en ze weten dat dit ook niet nodig is." De kans dat het in de nabije toekomst zal gebeuren is bijzonder klein. "Club Brugge is op dit moment niet te koop!", is Mannaert klaar en duidelijk.