'Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij RSCA, dan heb je de omgekeerde wereld'

'Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij RSCA, dan heb je de omgekeerde wereld'

20-10-2017 09:15
2

Anderlecht lijkt zijn identiteit terug te hebben gevonden. Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck is er heel wat veranderd bij de club. In geen tijd werd zijn systeem erin gepompt, mét succes. RSCA verloor dan wel zwaar van PSG (0-4), toch zijn de analisten vol lof, zo ook Aad De Mos.

Vanhaezebrouck staat erom bekend steeds dominant en aanvallend te willen voetbal, tegen gelijk welke tegenstander. De Mos staat er niet van te kijken. "Door de veldbezetting creëert de trainer aanspeelpunten voor de eerste opbouw", aldus de analist in Het Laatste Nieuws. Ook hij zag hoe Anderlecht zélfs tegen PSG hun eigen spel speelde.

"Als je spelers minder getalenteerd zijn dan die van Real of PSG, dan maak je het hen makkelijker door vijf man in de voorste lijn te zetten, dan kun je sneller een keuze maken. Als je positioneel goed staat en de eerste opbouw is makkelijker, dan wordt ook de tweede en derde pass vanzelf makkelijker – zo eenvoudig is dat."

Het is duidelijk dat De Mos fan is van de RSCA-coach. "Omdat ik weet hoe moeilijk het is. Je werkt niet met robots, maar met mensen. Op een bord kan je het wel netjes uittekenen, maar je moet het vooral duidelijk en simpel uitleggen. Dat is iets dat Hein kan." Het verschil op het veld tussen paars-wit en PSG was volgens hem dan ook niet heel groot. "Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij de thuisploeg en je krijgt de omgekeerde wereld", besluit De Mos