'Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij RSCA, dan heb je de omgekeerde wereld'

  'Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij RSCA, dan heb je de omgekeerde wereld'

  vrijdag 20 oktober 2017 om 09:15

  Anderlecht lijkt zijn identiteit terug te hebben gevonden. Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck is er heel wat veranderd bij de club. In geen tijd werd zijn systeem erin gepompt, mét succes. RSCA verloor dan wel zwaar van PSG (0-4), toch zijn de analisten vol lof, zo ook Aad De Mos.

  Vanhaezebrouck staat erom bekend steeds dominant en aanvallend te willen voetbal, tegen gelijk welke tegenstander. De Mos staat er niet van te kijken. "Door de veldbezetting creëert de trainer aanspeelpunten voor de eerste opbouw", aldus de analist in Het Laatste Nieuws. Ook hij zag hoe Anderlecht zélfs tegen PSG hun eigen spel speelde.

  "Als je spelers minder getalenteerd zijn dan die van Real of PSG, dan maak je het hen makkelijker door vijf man in de voorste lijn te zetten, dan kun je sneller een keuze maken. Als je positioneel goed staat en de eerste opbouw is makkelijker, dan wordt ook de tweede en derde pass vanzelf makkelijker – zo eenvoudig is dat."

  Het is duidelijk dat De Mos fan is van de RSCA-coach. "Omdat ik weet hoe moeilijk het is. Je werkt niet met robots, maar met mensen. Op een bord kan je het wel netjes uittekenen, maar je moet het vooral duidelijk en simpel uitleggen. Dat is iets dat Hein kan." Het verschil op het veld tussen paars-wit en PSG was volgens hem dan ook niet heel groot. "Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij de thuisploeg en je krijgt de omgekeerde wereld", besluit De Mos

  Poll

  Heeft De Mos gelijk?

  (106 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +33105
  vrijdag 20 oktober 2017 om 09:20
  Zei die zotte kees gisteren nu niet net het omgekeerde? Met de spitsen van psg winnen we de champions league, -) de mos zit weer aan de drank precies.
  Vind ik leuk
  vrijdag 20 oktober 2017 om 09:47
  Zet Messi , De Bruyne en De Gea bij Moeskroen en ze worden kampioen. Wat een gebazel van die vermeende analist!!!
  Vind ik leuk
  SD +8633
  vrijdag 20 oktober 2017 om 10:05
  Wat een gelul zegt ! Die De Mos bereikt weer hoge toppen.
  Vind ik leuk
  Lord Wenger +14036
  vrijdag 20 oktober 2017 om 10:38
  Ik begin zo stilaan te vermoeden dat 'De Mos' in zijn hoofd groeit.
  Vind ik leuk
  Patfey +5075
  vrijdag 20 oktober 2017 om 15:42
  Ah, we zijn dat ondertussen gewoon van hem. maar eigenlijk heeft hij niet helemaal ongelijk, want het is juist dat wat PSG probeert : door Neymar en Mbappe aan te trekken een Europese subtopper om te toveren in een CL winnaar.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Zet Neymar, Mbappé en Cavani bij RSCA, dan heb je de omgekeerde wereld'